Lazurca: Politicienii au pus Republica Moldova într-o situaţie vulnerabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Politicienii moldoveni au comis erori grave, care au pus Republica Moldova într-o situaţie vulnerabilă. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, la Moldova 1, transmite IPN.

„Nouă ne pasă de Moldova şi urmărim cu multă grijă cum se desfăşoară evenimentele aici. Dar noi nu suntem un dascăl sever, ci un partener care ajută Moldova care a ajuns într-o situaţie vulnerabilă. Noi înţelegem oamenii de aici şi situaţia dificilă cu care se confruntă. Această situaţie este provocată, pe de o parte, de factorul intern şi de factorul extern, pe de altă parte. Factorul intern sunt politicienii care au comis erori grave, care au pus ţara într-o situaţie vulnerabilă. Pe de altă parte, criza regională a influenţat situaţia Republicii Moldova”, a spus diplomatul român.

Pe de altă parte, Marius Lazurca spune că au început să fie înregistrate şi lucruri pozitive. „Eu înţeleg că lumea de aici este foarte scandalizată, înţeleg că oamenii sunt nerăbdători. Dar sunt evoluţii pozitive. Nu o spun doar eu, dar şi alţi ambasadori, care urmărim cu mare atenţie ce se petrece în Republica Moldova”, a declarat şeful misiunii diplomatice române în Republica Moldova.

Marius Lazurca s-a arătat mulţumit că în perioada cât a fost ambasador la Chişinău a fost schimbată percepţia faţă de România. „Faptul că unirea nu mai este o temă tabu aici se explică prin aceea că a fost schimbată percepţia faţă de România. Această schimbare se datorează acţiunilor întreprinse, este efectul unei colaborări mai bune”, a declarat Lazurca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite