Ion Chicu, despre susţinerea financiară pe care ar fi solicitat-o statului Mitropolia Moldovei: „Fake news, în rusă se spune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ion Chicu a afirmat că informaţia apărută în mass-media precum că Mitropolia Moldovei ar fi solicitat statului susţinere financiară, în contextul crizei provocate de COVID-19, este una falsă. Prim-ministrul a comis şi o gafă când a oferit explicaţiile respective. În încercarea de a spune că ştirea e un fals, el a folosit termenul din engleză „fake news”, însă pe care l-a prezentat ca provenind din vocabularul rus.

„Aceea nu e ştire. E un fake news, în limba rusă se spune acum. Eu nu am purtat şi nimeni nu a purtat discuţii cu Mitropolia, mai ales de prejudicii. Nu luaţi în serios tot ce se publică, mai ales în perioada asta. Nu există nicio interacţiune între stat şi biserică. La noi e stat laic, iar biserica nu e activitate de întreprinzător”, a declarat Ion Chicu la o emisiune de la PublikaTV.

Amintim că portalul de ştiri Newsmaker.md a scris că Mitropolia ar fi cerut statului, în cadrul unei întâlniri între mitropolitul Vladimir şi Igor Dodon, o susţinere financiară. Mitropolitul şi-ar fi motivat solicitarea prin faptul că în contextul crizei provocate de COVID-19, bisericile nu au bani suficienţi pentru a-şi asigura activitarea, inclusiv în ceea ce priveşte achitarea salariilor, a datoriilor etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite