Ion Ceban: Vrem ca referendumul pentru demiterea primarului de Chişinău să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captură video privesc.eu. Ion Ceban susţine că are peste 288 de notificări şi contestări a Cancelariei de Stat, a deciziilor Primăriei.
Foto captură video privesc.eu. Ion Ceban susţine că are peste 288 de notificări şi contestări a Cancelariei de Stat, a deciziilor Primăriei.

Consilierul CMC din partea PSRM, Ion Ceban, anunţă că socialiştii au pregătit un proiect de decizie de a iniţia organizarea unui referendum de demitere a primarului oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Pentru această procedură au semnat deocamdată doar consilierii socialişti.

„Dorin Chirtoaca nu mai poate fi tolerat în funcţia de primar general, aceasta înseamnă tolerarea fărădelegii şi a iresponsabilităţii”, a declarat consilierul municipal.

Ion Ceban aşteaptă ca şi ceilalţi consilieri să semneze decizia de iniţiere a referendumului.

Pentru demiterea primarului de Chişinău e nevoie de voturile a 34 de consilieri din cei 51. Fracţiunea socialiştilor are 19 voturi.

Amintim că Dorin Chirtoacă este primar general al municipiului Chişinău din anul 2007. El se află în al treilea mandat consecutiv în această funcţie. La ultimele alegeri locale, Dorin Chirtoacă a învins-o în turul doi pe socialista Zinaida Greceanîi, acumulând 53% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite