Igor Dodon marchează mâine „trecerea în eternitate” a poetului Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon va depunde duminică, 15 ianuarie, flori la bustul poetului Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la trecerea în eternitate a poetului, transmite Preşedinţia într-un comunicat de presă. Anunţul a stârnit rumoare, dat fiind faptul că marele poet a venit pe lume în data de 15 ianuarie, nu s-a stins din viaţă.

În comunicatul de presă al Preşedinţiei, se spune că preşedinle ţării alături de consilierii prezidenţiali vor depune flori la bustul lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la trecerea în eternitate a poetului.

Însă, poetul nu doar că s-a stins din viaţă la o altă dată, pe 15 iunie,  dar 167 de ani de la trecerea în nefiinţă a acestuia s-au împlinit în vara anului 2016. 

Ulterior, în ziua de 14 ianuarie, Preşedinţia a venit cu un nou comunicat de presă în care anunţă că:

„Mâine, 15 ianuarie, ora 8.30, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu consilierii prezidenţiali va depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la naşterea poetului”.

Comunicatul însă nu a fost însoţit nici cu scuzele de rigoare, nici cu vreo rectificare cu privire la informaţia eronată din precedentul anunţ.

image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite