Igor Dodon şi Klaus Iohannis s-au revăzut la New York: „Relaţiile cu statul vecin constituie o prioritate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Klaus Iohannis

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu omologul său român, Klaus Iohannis, în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), ce se desfăşoară la New York.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a afirmat că a discutat cu liderul de la Cotroceni „întreaga agendă a relaţiilor noastre bilaterale”. 

„Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menţionând faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova”, a spus Dodon.

Igor Dodon a adus mulţumiri conducerii României „pentru susţinerea Republicii Moldova în domenii de interes major şi pentru realizarea mai multor programe şi proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic”. 

„În context, am reiterat faptul că relaţiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administraţia prezidenţială”, a mai adăugat preşedintele moldovean.

Amintim că prima întâlnire între Igor Dodon şi Kluas Iohannis s-a petrecut pe 11 noiembrie 2018, la Paris, atunci când cei doi şefi de state au dat mâna şi au avut un schimb de cuvinte în cadrul Forumului Păcii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite