Grigore Petrenco atacă în instanţă hotărârea de premiere a procurorilor: Au decis să-i premieze pe cei mai docili procurori, scule de intimidare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a anunţat joi, 5 ianuarie, că va ataca în instanţa de judecată hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor din 29 decembrie 2016, privind decorarea şi premierea procurorilor, pe care fostul deputat comunist îi numeşte „procurori de buzunar”. Politicianul spune că hotărârea este ilegală şi a fost adoptată în grabă.

„Aşa cum s-au grăbit cu propunerea numirii lui Harunjen, s-au grăbit şi cu lista procurorilor pentru încurajare”, a declarat Grigore Petrenco. 

Potrivit acestuia, în lista celor aproape 50 de procurori au fost incluse nume controversate. Conducerea Procuraturii a decis să-i premieze pe cei mai docili procurori, „scule de intimidare şi persecutare”, a subliniat Petrenco.

Fostul deputat a mai spus că procurorii care instrumentează dosare politice sunt pe această listă, inclusiv cei care acuză reprezentanţii opoziţiei. Astfel, regimul vrea să promoveze anumite persoane în cadrul Procuraturii, întrucât aceste distincţii interne vor fi luate în consideraţie la avansări în funcţie.

Grigore Petrenco a notat că printre procurorii care au ajuns să fie premiaţi sunt şi Igor Popa, cel care a intentat dosarul „Grupul Petrenco”, şi Nicu Şendrea, conducătorul grupului de procurori în cazul dat. „Ei sunt premiaţi şi favorizaţi şi aceasta este un semnal pentru ceilalţi, că acest sistem poate să-i promoveze doar pe cei care îndeplinesc comenzile regimului”, a mai spus Grigore Petrenco.

Alt nume la care s-a referit este Vitalie Sibov, care instrumentează dosarele deschise pe numele activiştilor Alexandru Petkov şi Felix Grincu.  

„Procurorul Adriana Beţişor nici nu trebuie să spun multe, este o sculă a acestui regim care îndeplineşte comenzi politice. Pentru toată lumea este clar că în tot acest timp nu poate incrimina nimic lui Ilan Şor, în schimb găseşte alte persoane care să fie învinuite de furtul miliardului. Deşi toată lumea cunoaşte – Şor a fost instrumentul prin care a fost furat miliardul”, a declarat  preşedintele Partidului „Casa Noastră-Moldova”.

Despre numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general, Grigore Petrenco a spus că decretul prezidenţial a fost semnat în grabă, iar concursul de selectare a candidatului a fost o farsă. Eduard Harunjen nu a avut dreptul să participe la concurs pentru că exercita interimatul funcţiei de procuror general şi era membru din oficiu al Consiliului Superior al Procurorului, a subliniat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite