Grigore Caramalac, referitor la dosarul lui Andrei Tranga: Este un atac raider prin care se încearcă să-l deposedeze de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Caramalac. Source

Interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, neagă acuzaţiile, prezentate într-o scrisoare anonimă expediată presei, că alături de omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andys Pizza”, arestat într-un dosar penal deschis pentru şantaj, ar fi încercat să deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari.

Grigore Caramalac a declarat, pentru Newsmaker, că dosarul penal deschis pe numele lui Andrei Tranga este un atac raider de preluare a afacerii acestuia. În opinia sa, Tranga a fost lăsat în pace mult timp pentru că existau alte afaceri în Republica Moldova care ar fi fost până la moment mai atractive decât cea a lui Tranga.

Caramalac susţine că niciodată nu a avut afaceri comune cu Tranga şi că l-a cunoscut pe acesta când acesta abia se lansase în afaceri. 

Potrivit lui, Tranga niciodată nu a fost la Moscova (acolo unde Caramalac e stabilit de mai mulţi ani) pentru a se întâlni el. 

Milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Informaţia a fost confirmată pentru Adevărul de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, care a declarat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Procuratura nu a oferit alte detalii pe acest caz, deşi au trecut aproape trei săptămâni

Pe 26 aprilie, în ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă. 

Potrivit unimedia.info, în scrisoare era menţionat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010. PCCOCS a confirmat pe 26 aprilie că în dosarul respectiv au fost reţinute în total cinci persoane, printre care Andrei Tranga.

Natalia Tranga, soţia lui Andrei Tranga, a făcut prima declaraţie de la reţinerea omului de afaceri vineri, 10 mai. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Natalia Tranga s-a arătat extrem de dezamăgită de sistemul din Republica Moldova: „când nu există dreptate, dar există interesele unor factori de decizie care deţin puterea”. Ea a afirmat că tot ce a construit familia sa timp de 20 de ani riscă să fie distrus acum.

Ion Dron, avocatul omului de afaceri Andrei Tranga, se arată nedumerit de lipsa de logică a celor prezentate în dosarul respectiv. Potrivit lui, dosarul penal pe numele lui Tranga a fost pornit pentru trafic de influenţă, în timp ce procurorii afirmă că este vorba despre un dosar deschis pentru şantaj.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite