Ex-procurorul Gherghe Malic: Procuratura din R. Moldova face astăzi jocul puterii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Malic, ex-procuror.
Gheorghe Malic, ex-procuror.

Procuratura Generală face astăzi jocul puterii. Declaraţia aparţine fostului procuror şi fost şef al Departamentului de anchetă al MAI, făcând referire la ultimele dosare pornite pe numele unor deputaţi  din opoziţie şi foşti deputaţi, acuzaţi de îmbogăţire ilicită, în timp ce deputaţii PAS sunt trecuţi cu vederea, chiar dacă mai multe investigaţii jurnalistice au demonstrat că mulţi dintre ei au bunuri nedeclarate şi averi de milioane.

„Este clar că Procuratura face astăzi jocul puterii. Altă explicaţie nu este. O să plece ăştia de la putere, oameni buni, aşteptaţi-vă. Dacă nu faceţi reforma, data viitoare o să vă întrebe data viitoare mai multe lucruri. Se întâmplă nişte lucruri minunate. Timpul încă nu le-a venit. O să ale vină şi ăstora timpul” a declarat Gheorghe Malic,  în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Fostul procuror a mai spus că legea cu privire la îmbogăţire ilicită trebuie aruncată la gunoi. Mai mult, el spune că reţinerile care au loc în ultima vreme sunt făcute în baza unei norme moarte, iar procurorii ar face jocul actualei puteri. Declaraţiile au fost făcute

„Legea asta trebuie aruncată la gunoi, sau introdusă în Codul Penal ca o lege ca infracţiune predicată. Există confiscarea extinsă, pentru ce mai trebuie şi această lege? Politicul cere – Procuratura ca instituţie care nu poate să facă un dosar găaseşte un articol din codul penal care, în viziunea lor, este unul simplu şi parcă pe lângă corupţie. O normă care de fapt este născută moartă. Această normă nu este posibil de aplicat. Este o normă vinegret. Se numeşte îmbogăţire ilicită, toată lumea aude, percepe procesul de îmbogăţire ilicită, dar în realitate norma nu prevede îmbogăţire ilicită, ci faptul deţinerii de către o persoană a anumitor bunuri care se presupune că nu puteau fi obţinute pe cale legală – aşa, nişte prezumţii inversate. Aici iarăşi e reforma unor pseudo-profesionişti care vor să simplifice lucrurile, crezând că simplificând, mai uşor vor fi probate. Dar nu poţi să probezi prin probe, ceea ce nu a avut loc. Asta e o ipoteză, o presupunere care nu este posibil de demonstrat”, a declarat Gheorghe Malic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite