Mariana Durleşteanu: Rog să nu mai faceţi filme de groază privind presiunile asupra mea. Decizia şi timpul îmi aparţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Durleşteanu
Mariana Durleşteanu

Fostul candidat al majorităţii parlamentare PSRM-ŞOR pentru funcţia de prim-ministru, Mariana Durleşteanu, a făcut noi precizări privind decizia sa de a-şi retrage candidatura pentru această funcţie, fapt ce a oferit posibilitatea preşedintelui Maia Sandu să îl înainteze pe Igor Grosu pentru funcţia de premier, fără a ţine cont de opinia majorităţii parlamentare.

„De ce am hotărât să îmi retrag candidatura de la funcţia de candidat prim-ministru? Am luat decizia în urma show-urilor de la TV, făcute de politicieni care au demonstrat că se ţin cu orice preţ de imunitatea parlamentară şi interesele lor personale şi de clan. Aş dori încă să menţionez că de la bun început am zis: nu accept să fiu reprezentată de formaţiunea Şor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat si am mai înţeles că nu va fi posibil să existe suport şi angajament politic pentru a face reforme clare de la aşa alianţă”, a scris Mariana Durleşteanu pe Facebook.

Mariana Durleşteanu a precizat că anunţul de pe Facebook, din 16 martie, când a comunicat despre retragerea candidaturii sale, îi aparţine. Ea a menţionat că anunţul respectiv l-a scris singură, cu puţin timp înainte de negocierile dintre preşedintele Maia Sandu şi fracţiunile parlamentare, şi fără a fi constrânsă de cineva să facă acest lucru, precum au sugerat socialiştii.

„Rog să nu mai faceţi filme de groază privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existenţa acestui „mariaj şi făţărnicie” PSRM-Sor-Candu-Filip şi alţii cu care nu am fost de acord. Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă cum am mai zis, voi continua sa rămân in viaţa publica pentru a duce schimbarea până la capăt. Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetăţenilor şi depăşirii crizei politice.”, a spus Durleşteanu.

Întrebată de ce a decis să se retragă anume în momentul în care conducerea PSRM se afla la consultări cu preşedintele ţării, în aşa fel oferindu-i Maiei Sandu posibilitatea să desemneze la funcţia de premier propriul candidat, deoarece majoritatea parlamentară rămase în acele clipe fără un candidat, Mariana Durleşteanu a răspuns evaziv.

„Pentru ca ştiam ca aceste consultări erau o mimare din partea ambelor părţi şi nu am dorit ca PSRM să încheie în acelaşi stil cum au fost deschise consultările de fracţiunea Şor. (...) Nu am jucat (de partea Maiei Sandu) Decizia şi timpul îmi aparţin. Nu voi deschide parantezele ce a fost”, a mai spus Durleşteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite