Dumitru Alaiba explică de ce Guvernul a majorat cota TVA pentru sectorul HoReCa: „Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Alaiba curentul.md

Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba confirmă că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a solicitat majorarea cotei TVA pentru sectorul HoReCa (hotele, restaurante şi cafenele), de la 10% la 20%, iar Guvernul Maiei Sandu a acceptat aceste condiţii pentru că, în caz contrar, nu ar fi venit finanţarea din partea FMI.

„Să presupunem că renunţăm la creşterea de TVA pentru HORECA. Din cauza asta, banii de la FMI nu vin, asta adânceşte criza în care suntem, nu avem bani pentru salarii, veniturile oamenilor scad, iar HORECA pierde şi mai mult din clienţi şi din profit. HORECA sunt printre primii afectaţi de veniturile în scădere a oamenilor. Când ai mai puţini bani, nu renunţi la cumpărăturile săptămânale, dar vei renunţa la restaurant”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul susţine că, pentru a ne proteja economia, Guvernul a fost nevoit să crească unele taxe. 

„Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele devastatoare asupra economiei sunt mult mai serioase. Asta e situaţia în care suntem. E o situaţie foarte neplăcută şi o decizie pe care trebuie să o luăm, nu pentru că ne place”, a menţionat Alaiba.

El a dat asigurări că guvernarea o să compenseze pierderile provocate modificările fiscale. 

„O să le ajutăm să economisească pe alte linii. Sunt foarte multe locuri unde antreprenorii pierd bani fără sens, din cauza unui stat paranoic plin de birocraţi care, în loc să ajute antreprenorii, luptă cu ei, uneori, pe viaţă şi pe moarte”, a mai spus Alaiba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite