Dorin Chirtoacă ar putea fi declarat persona non-grata în Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă a fost distins cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler
Dorin Chirtoacă a fost distins cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

Un deputat liberal-democrat de la Moscova a cerut Ministerului rus de Externe să-l declare pe primarul Chişinăului persona non-grata în Rusia. Drept motiv, parlamentarul a invocat propunerea lui Chirtoacă de a anula Ziua Victoriei, marcată la 9 mai.

Potrivit deputatului Roman Hudiacov, acţiunile întreprinse de edilul Chişinăului sunt o manifestare a politicii anti-ruse, transmite ria.ru.

„Săptămâna trecută, primarul Chişinăului a interzis public desfăşurarea manifestaţiilor prilejuite de Ziua Victoriei. Anterior, acest primar neadecvat deja a propus redenumirea Zilei Victoriei în zi de doliu“, a declarat Hudiacov.

El a menţionat că astfel de idei sunt rezultatul unei politici active promovate de România, precizând că România acordă studenţilor din Moldova 10.000 de locuri la buget „pentru a se asigura că aceştia vor vorbi limba română şi o vor răspândi în masă atunci când se vor întoarce acasă“.

La începutul lunii decembrie, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie potrivit căreia, începând cu anul viitor, Chişinăul va marca Ziua Europei pe 9 mai, ca în alte state europene. Activităţile culturale organizate cu ocazia Zilei Europei se vor desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite