Dorin Chirtoacă ar putea candida în circumscripţia nr. 32, avându-l concurent pe candidatul Blocului ACUM Mihai Popşoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a anunţat sâmbătă, 29 decembrie, că ar putea candida pe circumscripţia nr.32 din municipiul Chişinău, în alegerile din 24 februarie, acolo unde l-ar avea concurent pe candidatul Blocului ACUM, vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi, care la fel se va bate pentru electoratul proeuropean. Pe lângă cei doi, în circumscriţia 32 vor candida socialista Svetlana Popa, democrata Nina Costiuc şi alţii.

Decizia lui Dorin Chirtoacă nu este una finală. Preşedintele PL a spus că grupul său de iniţiativă, care va colecta semnături pe circumscripţia menţionată, va încerca să afle care sunt preferinţele electorale ale cetăţenilor, inclusiv prin intermediul unor sondaje, iar dacă se va stabili că alt candidat proeuropean se bucură de încredere mai mare, atunci Chirtoacă este dispus să-şi aleagă o altă circumscripţie unde va avea şanse mai mari, totodată, să sprijine candidatul proeuropean cu şanse.

„În cazul în care se va confirma susţinerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul, în ultima zi de înregistrare, şi voi participa la alegeri pe această circumscripţie. Să vedem însă dacă, simetric, se vor retrage concurenţii”, a afirmat Dorin Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Chirtoacă susţine că dânsul a depus dosarul pentru această circumscripţie, în cadrul Blocului ACUM, încă pe 21 decembrie, „pentru că aici este localitatea de bastină a familiei şi tot aici locuiesc în prezent - la Coloniţa. 

„După cum se vede, competiţia pentru „meritocratie” în ACUM, la care nu am fost admis, pentru că aş fi „intârziat”, trebuia să fie cu domnul Popşoi, care a insinuat recent urât la adresa domnului Chirinciuc că ar fi „amator de mămăligă şi peste”, a precizat Chirtoacă.

Liderul PL a făcut un apel către reprezentanţii Blocului ACUM ca şi ei să se retragă în favoarea candidaţilor PL care ar avea mai multe şanse de victorie pe o anumită circumscripţie, pentru a consolida votul proeuropean şi unionist.

Amintim că circumscripţia nr. 31 include localităţile Bubuieci, Budeşti, Ciorescu, Coloniţa, Condriţa, Cricova, Cruzeşti, Ghidighici, Grătieşti şi Stăuceni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite