Dorin Chirtoacă a primit încă 25 de zile de arest la domiciliu: Este o răzbunare pentru acţiunile mele anticorupţie

Dorin Chirtoacă a primit încă 25 de zile de arest la domiciliu: Este o răzbunare pentru acţiunile mele anticorupţie

FOTO IPN

Judecătoria Buiucani a prelungit vineri, 14 iulie, mandatul de arest la domiciliu pentru primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, pentru încă 25 de zile. Magistraţii au acceptat parţial demersul procurorilor, care au solicitat 30 de zile de arest la domiciliu pentru edil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dorin Chirtooacă a declarat că nu este de acord cu decizia instanţei şi că aceasta va fi contestată la Curtea de Apel.

„Dincolo de această şedinţă, uitându-mă la tot ce se întâmplă în jur în ultimele luni, ajung la concluzia că se doreşte denigrarea imaginii mele şi introducerea în mintea oamenilor a unor idei negative în ceea ce mă priveşte. Să se lipească de mine cuvinte precum corupţie s-au trafic de influenţă”, a menţionat primarul.

Edilul a adăugat că „este o dorinţă de răzbunare pentru acţiunile anticorupţie pe care le-am întreprins la Primărie”.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor”.

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima vreme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările