Dodon: Dacă vor mai pleca deputaţi din PDM, vom avea alegeri parlamentare anticipate

Dodon: Dacă vor mai pleca deputaţi din PDM, vom avea alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Igor Dodon a declarat, după plecarea a încă patru deputaţi din PDM, că cel mai probabil vor avea alegeri parlamentare anticipate, dacă vor continua plecările din fracţiunea PDM.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a afirmat, în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, că va începe o perioada de instabilitate în situaţia în care PDM-PSRM nu vor mai avea 51 de voturi necesare pentru a deţine majoritatea parlamentară. 

„Cred că cei care au început aceste mişcări, din afara şi din interior, doresc anume destabilizare”, a spus Igor Dodon.
 
Preşedintele consideră că cel mai corect este să se meargă la alegeri parlamentare anticipate, decât să fie formată o altă alianţă din deputaţi care au părăsit partidele care i-au adus în Parlament. De asemenea, Igor Dodon s-a arătat curios cum va forma Maia Sandu o alianţă cu Ilan Şor şi Andrian Candu.
 
Potrivit lui, dacă se va crea o asemenea alianţă, el va câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur.
 
Odată cu aderarea celor patru deputaţi, grupul Pro Moldova va fi format din unsprezece deputaţi. PDM rămâne cu 17 deputaţi. Alianţa de guvernare PDM-PSRM ajunge la 54 de voturi, din 51 necesare pentru a avea majoritate parlamentară.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările