Dodon nu va accepta un procuror general din afara ţării: Noul procuror trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a semnat joi, 11 iunie, decretul de eliberare din funcţie a procurorului general Eduard Harunjen, în baza cererii de demisie depusă de acesta. Preşedintele ţării a dat de înţeles că va pleda pentru un procuror general din Republica Moldova, deşi premierul Maia Sandu a anunţat recent că şi-ar dori un procuror din afara ţării la şefia Procuraturii Generale.

„Consider că noul procuror general trebuie să deţină  cetăţenia Republicii Moldova, cu experienţă în organele Procuraturii, să fie integru şi capabil să restabilească buna imagine a instituţiei, asigurînd, prin supremaţia legii, investigarea multiplelor ilegalităţi, inclusiv a celor comise în trecut”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a precizat că „doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de preşedintele Republicii Moldova în funcţia de procuror general”.

Eduard Harunjen şi-a dat demisia din funcţia de procuror general „întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marţi a Parlamentului”, pe care o consideră „evident ilegală şi anticonstituţională”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite