Dodon: M-aş bucura ca partidele de dreapta să rişte şi să numească alt Guvern alături de Plahotniuc

Dodon: M-aş bucura ca partidele de dreapta să rişte şi să numească alt Guvern alături de Plahotniuc

Igor Dodon consideră că partidele din opoziţie nu vor risca să învestească un nou Guvern alături de deputaţii care ar fi controlaţi de Vlad Plahotniuc. Totuşi, preşedintele a subliniat că şi-ar dori ca fracţiunile de dreapta să meargă la acest risc, pentru că un asemenea pas l-ar favoriza pe el. În opinia sa, dacă va fi dat jos Guvernul Chicu, nu va fi deloc simplu să fie învestit în funcţie al Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă îşi asumă o astfel de responsabilitate, să semneze, să înainteze preşedintelui candidatura (premierului) şi noi o să ne gândim, dar mai întâi să semneze toţi împreună ca oamenii să ştie cine este cine”, a afirmat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Preşedintele a precizat că, dacă mai pleacă doi-trei deputaţi din coaliţia de guvernare, cel mai bine ar fi să fie provocate alegeri parlamentare anticipate, care să fie desfăşurate odată cu alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Şeful statului s-a arătat sigur că majoritatea parlamentară PSRM-PDM va rezista încă cel puţin câteva luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: