Dodon, pentru BBC: Unirea cu România nu va fi. Majoritatea moldovenilor sunt categoric împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Într-un interviu acordat pentru versiunea rusă a site-ului britanic BBC, Igor Dodon a declarat că dânsul pledează pentru consolidarea statalităţii moldoveneşti, ceea ce înseamnă că unirea cu România nu se va produce.

Igor Dodon a subliniat că nici marea majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova nu-şi doresc unirea celor două maluri ale Prutului.

Preşedintele ţării consideră că Moldova are viitor ca stat şi are şanse să rezolve conflictul transnistrean doar dacă va avea o politică externă echilibrată şi îşi va întări statutul de neutralitate.

„Noi categoric nu analizăm posibilitatea ca Moldova să devină parte a unui bloc militar, indiferent că e unul din Est sau din Vest. Aceasta nu va permite să consolidăm statalitatea şi să rezolvăm problema transnistreană”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului afirmă că va insista ca statutul de neutralitate să fie recunoscut la nivel internaţional şi de Consiliul de Securitate al ONU.

Dodon a accentuat că „Rusia este prietenul şi partenerul” Republicii Moldova şi că Moscova nu vrea rău Chişinăului.

„Eu nu cred că nici Occidentul ne vrea rău. În ultime vreme, cred că Occidentul a vrut să implice Moldova în lupta geopolitică împotriva Rusiei. Deci, de partea sa”, a menţionat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite