Dionis Cenuşă, referitor la propunerea ca Maia Sandu să ocupe funcţia de premier, iar Andrei Năstase cea de speaker: Nu sunt şanse ca ei să fie votaţi în funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că propunerea Blocului politic ACUM, privind propunerea de a-i avea pe Maia Sandu în calitate de prim-ministru si pe Andrei Nastase ca preşedinte al Parlamentului „constituie cumva o consecinţă logică a dorinţei de a repartiza, ipotetic, puterea”. Însă, potrivit lui, ambele candidaturi „elimină orice şansă ca aceste candidaturi să fie votate”.

„Or, asemenea prerogativă este cu siguranţă ţintită de primul (PSRM) sau al doilea (PDM) partid ales în noul legislativ. Dacă opoziţia într-adevăr doreşte a fi realistă, atunci un Guvern tehnic cu un prim-ministru apolitic ar fi o idee mai fezabilă”, susţine Dionis Cenuşă într-o postare pe Facebook.

Expertul a subliniat că „toate argumentele Blocului ACUM despre „statul capturat” de către interese oligarhice sunt valide, dar toate acestea fac imposibilă crearea unei guvernări cu participarea blocului”.

„Socialiştii au mai multe şanse să se înţeleagă cu nucleul oligarhic al Democraţilor, inclusiv pe subiectul reparării relaţiilor cu Rusia, decât cu Blocul ACUM, ale căror viziuni sunt probabil prea pro-integritate pentru actuala compoziţie parlamentară”, a mai spus Cenuşă.

În opinia sa, miza acţiunilor respective ale Blocului ACUM sunt alegerile locale din vara acestui an.

„Liderul Platformei Nastase s-a scăpat cu vorba şi a menţionat ceva despre participarea Blocului ACUM la alegerile locale. Nimic însă despre alegeri anticipate, corect? Altfel spus, Blocul ACUM este în proces de devenire a unei opoziţii parlamentare, cu gândul deja la alegerile locale din vară”, a conchis Cenuşă.

Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a anunţat marţi, 26 martie, că liderul PPDA, Andrei Năstase, este propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar Maia Sandu este propusă în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite