Deputatul Iurie Bolboceanu a părăsit Partidul Democrat, pentru că nu mai este de acord cu politica şi cu deciziile formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolboceanu a anunţat astăzi, în şedinţa în plen, că se retrage din grupul parlamentar al PD şi chiar din partid. „Din stimă şi respect faţă de colegii din teritoriu“, el a spus că deocamdată nu face comentarii.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă că începând azi, 6 martie, mă retrag din fracţiunea PD şi din PD“, a anunţat Iurie Bolboceanu, fiind întrerupt de aplauzele comuniştilor. „Nu înţeleg de unde vine această bucurie, reieşind din situaţia în care se află astăzi Republica Moldova“, a adăugat el.

Deputatul a declarat presei că a venit în acest partid „pentru a aduce democraţia în Republica Moldova”, însă acum este dezamăgit pentru că formaţiunea nu-şi îndeplineşte angajamentele asumate, transmite IPN.

„Viziunile mele nu mai coincid cu cele ale partidului şi, de aceea, nu mă mai regăsesc în acest partid. Am fost prea încrezător, unii cred că am fost prea romantic”, a spus Iurie Bolboceanu. Parlamentarul a mărturisit că a avut de mai demult intenţia să iasă din PD, dar tot şi-a amânat decizia sperând că vor avea loc reforme în interiorul partidului, ceea ce nu s-a întâmplat. Deputatul a mai spus că este dezamăgit de politica moldovenească şi, după ce îşi va încheia mandatul, nu se mai vede în politică.

Iurie Bolboceanu a subliniat că în continuare va promova parcursul european al Republicii Moldova şi va vota proiectele care vor viza acest vector.

Iurie Bolboceanu este al zecele deputat care devine neafiliat din Parlamentul Republicii Moldova, primul care părăseşte grupul democraţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite