Deputatul Denis Ulanov: În coaliţia de guvernare ACUM-PSRM se dă o luptă pentru funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În coaliţia de guvernare se dă o luptă pentru cel care va ocupa funcţia de procuror general, după ce aceeaşi coaliţie a instituit controlul politic asupra acestei funcţii. Declaraţia a fost făcută de către deputatul Partidului Şor, Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit parlamentarului, faptul că Ministerul Justiţiei va preselecta candidaţii pentru funcţia de procuror general este antidemocratic. Denis Ulanov consideră că procurorul care va fi ales va fi la cheremul coaliţiei de guvernare şi va executa comenzile politice ale acesteia.

Parlamentarul a mai spus că adevărata reformă a justiţiei trebuie să crească încrederea oamenilor în organele procuraturii. De aceea, Partidul Şor crede că procurorul general trebuie să fie ales de popor.

Anterior, formaţiunea a propus un proiect de lege care prevede alegerea directă a procurorului general. Denis Ulanov menţionează că în Comisia juridică, numiri şi imunităţi, deputaţii socialişti au acuzat că acest proiect este unul populist, deşi acum patru ani cereau acelaşi lucru.

Deputatul Partidului Şor şi-a expriomat speranţa că proiectul va fi dezbătut şi votat în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite