De ce ar fi crescut numărul de unionişti din Republica Moldova. Opinia Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că numărul celora care îşi doresc Unirea cu România a crescut puţin în ultima perioadă, pentru că unii cetăţeni îşi pierd încrederea în clasa politică de la Chişinău.

„Noi ştim că există o parte din societate care consideră că unirea este unica soluţie pentru toate problemele. Este şi o mare parte a populaţiei care, dimpotrivă, nu doreşte acest lucru. Noi am văzut că a crescut un pic numărul celora care pledează pentru unire. Eu cred că asta s-a întâmplat deoarece oamenii cred că în acest stat nu există politicieni responsabili, care vor crea instituţii de stat funcţionale”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Gagauzmedia.md.

Liderul PAS a subliniat că politicienii de la Chişinău profită de subiectul unirii şi de cel al pericolului rusesc, „pentru a-i speria pe unii cu unirea cu România, iar pe alţii cu tancurile ruseşti”. 

„Din păcate asta funcţionează, oamenii iesă la alegeri chiar dacă lor nu le place politicianul respectiv”, a menţionat Sandu.

În alt context, Maia Sandu a spus că ex-preşedintele român o critică foarte des şi nu-i este clar pentru ce.

„Noi ţinem minte cum domnul Băsescu iniţial l-a criticat pe comunistul Voronin, iar apoi l-a sprijinit. El face altfel de politică, inconsecventă. Iar noi considerăm că este foarte important să spunem ce credem şi să fim principiali în poziţiile şi acţiunile noastre”, a spus preşedintele PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite