Cu cine s-a văzut Igor Dodon în Germania şi despre ce au fost discuţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon se află în aceste zile într-o vizită de lucru la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă emis de Preşedinţie, şeful statului a avut vineri, 2 martie, mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai cancelarului Federal al Germaniei, ai Ministerului de Externe şi cu deputaţi din Bundestagul german.

În cadrul întrevederilor sale, Igor Dodon a abordat tematica relaţiilor politice şi economice moldo-germane. 

Un alt subiect l-a constituit diferendul transnistrean. Preşedintele ţării a exprimat recunoştinţă pentru sprijinul politic constant acordat de Germania în procesul de reglementare transnistreană şi a salutat eforturile depuse de partea germană în vederea reluării negocierilor în formatul „5+2” şi identificării unei soluţii politice viabile.

Tot în cadrul acestor întrevederi, părţile au discutat scenariile care pot avea loc la alegerile locale, dar şi parlamentare, preconizate a fi desfăşurate în Republica Moldova în anul curent.

Preşedintele Republicii Moldova a îndemnat reprezentanţii germani, de comun cu cei ai Uniunii Europene, să urmărească îndeaproape scrutinele respective care sunt extrem de importante pentru ţara noastră, subliniind că acestea trebuie să decurgă în mod democratic şi transparent.

Şeful statului urmează să aibă întrevederi cu reprezentanţi ai oficiului preşedintelui Germaniei şi ai societăţii civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite