Cristina Lesnic, despre plăcuţele neutre de înmatriculare: Acum vom şti cine este la volanul automobilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu semnarea acordului protocolar între negociatorii celor două maluri ale Nistrului, au fost soluţionate mai multe probleme ce ţin de transportul din regiunea transnistreană. În consecinţă, se vor cunoaşte cine sunt posesorii acestor automobile şi cine va răspunde în faţa legii în cazul unor abateri de la regulile circulaţiei rutiere sau accidente.

Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit ei, anterior existau suspiciuni legate de posesorii automobilelor cu numere transnistrene. Viceprim-ministra susţine că semnarea acordului protocolar înseamnă un pas spre soluţionarea problemei posesorilor de automobile de pe malul drept al Nistrului care, din anumite motive, îşi doreau să le înregistreze pe malul stâng.

„Un element nou în cadrul acestei decizii protocolare este faptul că Republica Moldova va participa plenar la înregistrarea şi reînregistrarea acestor mijloace de transport. Nu în ultimul rând, este important că nu vom avea un sistem dublu de înmatriculare, ceea ce ar însemna că toţi cei care vor opta în cadrul acestui sistem benevol de numere neutre pentru a pleca în străinătate, vor fi obligaţi să-şi radieze numerele transnistrene şi să treacă pe numere neutre”, a explicat viceprim-ministra.

Persoanele care nu vor dori să treacă la plăcuţe neutre, vor putea călători doar în graniţele Republicii Moldova.

Cristina Lesnic susţine, de asemenea, că orice maşină care urmează să fie înregistrată sau reînregistrată va fi căutată în baza sistemului Interpol.

„Aceasta înseamnă o verificare adiţională a tot ce există astăzi în Transnistria privind legalitatea acestor autovehicule şi ce se întâmplă cu ele”, a menţionat viceprim-ministra.

Marţi, 24 aprilie, negociatorii din partea Chişinăului şi Tiraspolului au semnat un acord protocolar prin care se stipulează că posesorii de maşini din regiunea transnistreană, administrată de un regim nerecunoscut, vor primi plăcuţe neutre şi vor fi admişi în traficul internaţional începând cu 1 septembrie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite