Comuniştii şi socialiştii boicotează şedinţa de joi a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea, vicepreşedintele Parlamentului, deputat socialist.
Vlad Bătrîncea, vicepreşedintele Parlamentului, deputat socialist.

Deputaţii din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor vor boicota şedinţa de joi a Parlamentului, invocând „acţiuni ilegale în raport cu preşedintele raionului Cahul, Marcel Cenuşă”. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, într-un briefing de presă, transmite IPN

„Am informat anterior că Marcel Cenuşă a fost reţinut cu multiple abateri de la normele legale. Practic i-au fost desenate nişte învinuiri fără niciun probatoriu. Am văzut şi comportamentul procurorilor şi am văzut că în şedinţa instanţei de judecată Cahul nu au fost prezentate nici probe, nici argumente. Considerăm că astăzi domnul Marcel Cenuşă este deţinut absolut ilegal în arest la domiciliu. Considerăm că este un atac şi o tentativă de acaparare a raionului Cahul”, a menţionat Vlad Batrîncea.

Joi, la Curtea de Apel Cahul va avea loc şedinţa la care avocaţii lui Cenuşă vor cere eliberarea acestuia şi restabilirea în funcţie. Tot joi urmează să fie convocată şedinţa Consiliului raional Cahul, la care se va propune suspendarea lui Marcel Cenuşă din funcţie „cu scopul de a promova o persoană comodă în funcţia de preşedinte interimar”, susţine Vlad Batrîncea.

Socialiştii vor organiza acţiuni de protest în legătură cu ambele şedinţe de la Cahul.

Preşedintele raionului Cahul şi alte opt persoane, printre care şi angajaţi ai Consiliului raional, un primar şi agenţi economici, au fost reţinuţi în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziţii trucate. La expirarea termenului de reţinere, preşedintele raionului Cahul a fost plasat în arest la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite