Comuniştii au pregătit actele pentru organizarea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin, liderul PCRM
Vladimir Voronin, liderul PCRM

PCRM vrea ca acesta să fie organizat pe data de 18 noiembrie. Acum câteva minute, Vladimir Voronin, liderul partidului comunist a anunţat că a propus deja un proiect privind adoptarea Legii organice care va fi supusă referendumului de aderare la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Comuniştii au pregătit şi întrebarea care urmează să fie adresată cetăţenilor în ziua referendumului. Astfel, oamenii vor trebui să răspundă dacă sunt pentru adoptarea Legii care va permite semnarea tratatelor de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, pentru constituirea teritoriului vamal unic şi constituirea Uniunii Vamale.

Voronin spune că Alianţa nu are motive să refuze organizarea plebiscitului, iar dacă vor fi împotrivă înseamnă că le este frică. „ Dacă vor refuza organizarea acestui referendum înseamnă că trebuie să-şi accepte înfrângerea, să-şi dea demisia şi să dizolve Parlamentul", a mai spus Voronin. Liderul PCRM a menţionat că partidul pe care îl conduce a fost întotdeauna pro-european, dar s-a dezamăgit în ultimii ani, când „UE a început să se confrunte cu o criză economică şi politică". Acesta mai spune că tentativa de aderare la UE, în aceste condiţii, este o dovadă de nebunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite