Comisia juridică a Parlamentului va iniţia procedura de desemnare a noilor membri CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEC Moldova

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului urmează să iniţieze procedura de selectare a candidaţilor pentru funcţia de membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), conform Codului Electoral. Asta, după ce mandatele de activitate ale acestora au expirat, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, în perioada electorală a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la data de 17 iunie 2021, a expirat mandatul tuturor membrilor CEC.

Astfel, potrivit Codului Electoral, mandatul CEC a fost prelungit de drept, cu încă, cel mult 90 de zile, până la 15 septembrie 2021.

În acest sens, urmează a fi iniţiate în regim prioritar procedurile de desemnare în funcţii a noii componenţe CEC.

Potrivit Codului Electoral, Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Legislativului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. După confirmare de către Parlament, membrii Comisiei Electorale Centrale depun jurământul în şedinţa în plen a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite