Circulaţia în Ucraina a automobilelor cu numere transnistrene va fi posibilă până pe 10 ianuarie 2022. Slusari: „Vreau să înţeleg cine a luat asemenea decizie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul oraşului Tiraspol FOTO Adevărul
Centrul oraşului Tiraspol FOTO Adevărul

La solicitarea Chişinăului, Ucraina a amânat până anul viitor obligaţia pentru şoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Acest termen a fost amânat deja de mai multe ori, iar obligaţia urma să intre în vigoare miercuri, 1 septembrie, transmite IPN, citând Radio Europa Liberă.

Serviciul Vamal Odesa a anunţat că şoferii din regiunea separatistă a Republicii Moldova vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022.

„În urma apelului oficial al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, permisiunea de a circula pentru vehicule din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au numere de înmatriculare neutre şi stickere „MD” pe sticlă, este prelungită până la 10 ianuarie 2022”, se spune în comunicatul Serviciului Vamal Odesa.

Într-o postare pe Facebook referitor la acest subiect, Alexandru Slusari, ex-deputat din partea Platformei „Demnitate şi Adevăr”, s-a arătat nedumerit de o asemenea decizie. 

„Vreau să înţeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informaţia atât de importantă de la serviciul vamal Odesa? Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informaţia este veridică. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria a plăcuţilor de înmatriculare neutre (nici nu măcar plăcuţilor moldoveneşti), a scris Alexandru Slusari.

Slusari susţine că guvernările precedente au avut interese oligarhice obscure comune şi dependenţa puternică a unor politicieni corupţi de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeaşi paradigma nocivă pentru Republica Moldova ?”, întreabă Alexandru Slusari.

Într-un comentariu la postarea lui Alexandru Slusari, un alt ex-deputat, ex-viceprim-ministru, Victor Stepaniuc, a scris că „problema plăcuţelor a fost decisă nu de partea moldovenească, dar în baza recomandărilor insistente la negocierile în cadrul formatului 5+2. În plus, e clar ca Guvernul Moldovei trebuie sa semneze peste 3-4 luni un Acord greu cu Gazpromul. Desigur, Moldova trebuie sa manevreze...”.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite