„Chirtoacă la Primărie, Dodon la tomberon“. Liberalii au lansat o campanie împotriva referendumului de demitere a primarului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a lansat joi, 18 mai, o campanie împotriva organizării referendumului de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă. Iniţiativa respectivă vine după ce socialiştii au reuşit să strângă, în doar o săptămână, jumătate din numărul necesar de semnături, pentru ca CEC să poată anunţa data referendumului local.

În cadrul campaniei „Dorin Chirtoacă la Primărie, Dodon la tomberon, liberalii îşi propun să informeze chişinăuienii despre realizările lui Dorin Chirtoacă, prin instalarea corturilor în fiecare sector al Capitalei, dar şi suburbii.

Ghimpu consideră că nu există temei juridic ca procedura de referendum să fie iniţiată. Totodată, liberalul afirmă că problemel din oraş nu sunt din cauza primarului, enumerând şi câteva din realizările lui Chirtoacă.

„Probleme Republicii Moldova şi a Chişinăului nu este Dorin Chirtoacă, problema astăzi este Dodon, care a ajuns preşedinte pentru că Filat a stat în fruntea furtului miliardului şi lumea e nemulţumită pe partidele pentru care au dat votul pentru parcursul european, au dat votul pentru Dodon. Este clar că e un vot geopolitic”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liderul PL a mai adăugat că gunoiul din Capitală a fost adus de ocupaţia rusă.

În replică, într-o postare pe Facebook, consilierul municipal socialist Ion Ceban a afirmat: „În ce priveşte bucletele cu realizările primarului nostru drag, cred că nu este nevoie să cheltuie bani pe tipărituri, faptele concrete se văd la fiecare pas în acest oraş”.

Partidul Socialiştilor a început joi, 11 mai, colectarea de semnături pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Printre primii semnatari s-a enumerat şi Igor Dodon, care a sugerat atunci că Primăria ar putea fi preluată de socialişti.

Curtea de Apel Chişinău a acceptat joi, 27 aprilie, cererea grupului de iniţiativă a PSRM pentru colectarea semnăturilor de organizare a referendumului local de revocare din funcţie a primarului Capitalei. Astfel, în termen de 60 de zile, grupul de iniţiativă respectiv trebuie să colecteze şi să prezinte la CEC nu mai puţin de 65 de mii de semnături, pentru ca CEC să poată iniţia procedura de organizare a referendumului local.

Potrivit consilierului municipal PSRM Ion Ceban, până în acest moment au fost colectate circa 30 de mii de semnături, jumătate din numărul necesar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite