Chirtoacă laudă gestul poliţistului care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un locuitor al Găgăuziei: Asemenea oameni trebuie să fie deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, califică gestul poliţistului care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un şofer din Găgăuzia drept „cadou foarte frumos” pentru „poetul nepereche al neamului românesc, Mihai Eminescu”.

Dorin Chirtoacă afirmă că asemenea oameni trebuie să ajungă deputaţi în Parlament: „Şi asa, pas cu pas, cu demnitate, de la limba română vom ajunge şi la Unire!”.

„Atenţie, nu este vorba de segregare etnică sau altceva, este vorba despre un minim respect faţă de RM şi populaţia majoritară de aici, faţă de limba română pe care trebuie să o cunoască fiecare cetăţean!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liberalului, ar fi corect ca Igor Dodon să-l decoreze pe poliţistul respectiv.

„Dar nu o vei face, pentru că eşti trădător de neam şi ţară, iar mentalitatea ta este exact ca a celui care-şi bate joc de poliţist şi practic nu-l socoate de om. Chiar dacă am admite că rusa este „a doua” după română, aceasta presupune automat că româna trebuie cunoscută. Dar nu cum o face „deşteptul” din automobil care după ce încalcă legea, se preface că nu înţelege româna”, a adăugat Chirtoacă.

Un poliţist din Republica Moldova a refuzat să vorbească în limba rusă cu un locuitor al autonomiei Găgăuze, după ce acesta, fiind la volanul unei maşini, a fost tras pe dreapta de către omul legii care i-a cerut actele la control.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite