Chiril Moţpan: Deputaţii au avut imunitate şi în faţa Regulamentului circulaţiei rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputatul Chiril Moţpan, preşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, va cere Agenţiei Servicii Publice (ASP), prin demers oficial, informaţii despre încălcările admise în traficul rutier de către foştii aleşi ai poporului, „cine şi în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă”.

Parlamentarul scrie pe Facebook că a mers sa plătească o amenda „rezultată dintr-o contravenţie administrativă, săvârşită involuntar” şi a aflat că la prezervarea legitimaţiei, deputaţii „au avut până acum imunitate...şi în faţa Regulamentului circulaţiei rutiere”, transmite IPN.

Potrivit lui Chiril Moţpan, foştii aleşi ai poporului nu achitau până acum amenzile pentru încălcările în traficul rutier. „Nu aflam această noutate, dacă nu călcam eu însumi „pe bec”. Mare mi-a fost mirarea când ofiţerul mi-a cerut legitimaţia de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare că, la prezentarea legitimaţiei, deputaţii sunt absolviţi de pedeapsa contravenţională”, a scris Chiril Moţpan pe reţeaua de socializare.

Chiril Moţpan a mai scris că a spus angajaţilor ASP că „în faţa legii sunt egali toţi cetăţenii, indiferent de statutul lor social”. Deputatul afirmă că a achitat imediat amenda pentru cele încălcate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite