Ce spune Vlad Batrîncea despre viitorul blocului PCRM-PSRM

Ce spune Vlad Batrîncea despre viitorul blocului PCRM-PSRM

Vlad Bătrîncea, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Corneliu Furculiţă

Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor va constitui o singură fracţiune parlamentară. Nimeni dintre reprezentanţii celor două entităţi politice n-a venit cu ideea creării a două fracţiuni distincte, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

O spune socialistul Vlad Batrîncea, potrivit căruia, între formaţiunile conduse de Igor Dodon şi Vladimir Voronin ar exista consens în privinţa tuturor acţiunilor politice. Mai mult, Batrîncea se arată convins că niciun deputat al blocului nu va fi tentat să treacă la fracţiunea PAS.

Deputatul Vlad Batrîncea afirmă că între socialişti şi comunişti există o afinitate de idei şi viziuni, care-i determină să rămână uniţi în Parlament.

„Procesul de constituire a blocului s-a produs mult mai uşor decât am anticipat. Am ajuns uşor la un consens privind desfăşurarea campaniei electorale. Am ştiut din start că trebuie să ne consolidăm eforturile şi să mergem înainte. După alegeri, când am organizat o şedinţă comună cu liderii partidelor, cu deputaţii, nimeni n-a venit cu ideea de a crea fracţiuni diferite. Noi avem aceleaşi viziuni”, a spus Batrîncea în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova.

De asemenea, deputatul şi-a exprimat convingerea că fracţiunea blocului PCRM-PSRM va rămâne una consolidată. Potrivit lui Batrîncea, niciunul dintre colegii săi nu ar tolera traseismul politic şi nu ar accepta să migreze către fracţiunea PAS pentru a-i asigura partidului de guvernare o majoritate constituţională.

„Noi am rezistat ispitei şi pe vremea lui Plahotniuc, când deputaţilor noştri li s-au făcut propuneri cu sume fabuloase. Nimeni nu s-a vândut. A existat o tentativă în privinţa lui (Ştefan) Gaţcan, dar el a luat o decizie echilibrată şi s-a întors în fracţiune. Dintre actualii deputaţi, niciunul nu cred că este capabil să meargă într-o altă fracţiune. În Parlament au acces oameni destoinici, de calitate”, a mai spus Batrîncea.

În urma alegerilor parlamentare anticipate, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a obţinut 32 de mandate din 101.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările