Câţi bani publici sunt cheltuiţi pentru intervenţia la o alertă cu bombă falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Circa 45 de mii de lei – aceasta este valoarea banilor publici care se cheltuie pentru intervenţia structurilor de forţă în cazul unei alerte cu bombă false. Informaţia a fost prezentată de către şeful-adjunct al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Silviu Muşuc, în contextul în care doar săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate două alerte false, transmite IPN.

În cadrul şedinţei operative de la Primăria, Silviu Muşuc, a declarat că în data de 5 martie un bărbat a sunat la 902 şi a spus că parcul de troleibuze nr. 1 este minat, iar trei zile mai târziu, un minor a anunţat că în Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” a fost plasat un explozibil.

Ambele alerte s-au dovedit a fi false. Potrivit lui Silviu Muşuc, conform calculelor, cheltuielile pentru intervenţia la un asemenea caz ajung la 45 de mii de lei. În opinia sa, este necesar ca aceste prejudicii să fie recuperate prin intermediul instanţelor de judecată.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave, legislaţia prevede amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite