Apelul liberalilor în contextul zilei de 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Tinerii liberali au venit cu un apel către toţi cei care simt româneşte să participe sâmbătă, 2 decembrie, la Marşul Unirii, organizat cu ocazia aniversării a 99-a de la Marea Unire. Totodată, aripa tânără a PL a lansat un concurs literar: „De ce iubeşti România”. Câştigătorii vor fi desemnaţi pe 24 decembrie, transmite IPN.

Liderul Clubului liceenilor liberali, Vlad Stratan, a spus că concursul este divizat în trei secţiuni: fotografie, eseuri şi poezie. Condiţiile de participare la concurs pot fi accesate pa pagina de Facebook a Partidului Liberal şi a Clubului liceenilor liberali.

La rândul său, preşedintele organizaţiile studenţilor liberali, Ion Purice, a felicitat toată junimea din Moldova cu ocazia zilei tuturor românilor – 1 decembrie. 

„Gândurile noastre sunt către România şi Marea Unire. Unirea ar trebui să se întâmple în fiecare zi. În acest context, le mulţumesc celor ce luptă pentru unirea neamului românesc, dar despre unire şi valorile româneşti ar trebui să vorbim în fiecare celulă a societăţii. Să nu uităm că doar uniţi pentru unire vom putea realiza unirea”, a mai spus Ion Purice, care a făcut apel către toţi cei care simt româneşte să participe la Marşul Unirii.

La acţiune va participa aripa tânără a PL, studenţii şi liceenii vor veni la marş cu tricolore.

Preşedintele tineretului PL, Ion Cebanu, a menţionat că trebuie să mulţumim înaintaşilor noştri care au făcut posibilă Marea Unire, un eveniment important pentru neamul românesc. „Întâi decembrie este punctul culminant pentru fiecare român. Orice român care simte româneşte nu are dreptul să treacă cu vederea acest eveniment”, a notat Ion Cebanu, reiterând apelul de participare la Marşul Unirii care va începe sâmbătă, la ora 14.00, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală.

Este un îndemn la manifest al idealului românesc, al dreptului istoric de reintegrare în statul mare românesc, a menţionat Ion Cebanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite