Andrian Candu afirmă că „e o exagerare” că lui Vlad Plahotniuc i se spune oligarh: Singura afacere pe care o are este televiziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că „este o exagerare” atunci când liderului PDM, Vlad Plahotniuc, i se spune „oligarh”. Potrivit speakerului, Plahotniuc şi-ar fi vândul toate afacerile din Republica Moldova şi a rămas doar cu afaceri în domeniul mass-media.

„Cred că este o exagerare. Ce înseamnă în primul rând oligarh. Înseamnă că există o persoană sau un grup de persoane care are un interes economic datorită, de obicei, afacerilor pe care le are, intervine în treburile statului şi pune interesele grupului de afaceri mai presus de interesele statului”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Libertatea.

Şeful Legislativului a menţionat că foarte puţini ştiu că atunci când Vlad Plahotniuc „a intrat în afaceri, în anul 2009-2010, avea mai multe afaceri în Moldova şi că era o persoană importantă din punct de vedere al afacerilor”. 

„Datorită afacerilor pe care le avea în domeniul imobiliar, financiar-bancar, tot ceea ce înseamnă hotele, business, foarte multe. La ora actuală, el este un om de afaceri, dar mai mult ca şi trecut, decât ca şi prezent, deoarece pe parcursul timpului mai multe afaceri au fost vândute anume pentru a nu mai exista nicio sensibilitate”, a spus Candu, precizând că acum Plahotniuc nu mai deţine nici măcar hotele şi că democratul „are interes în domeniul media şi asta fiind, practic, singura afacere pe care o mai are în Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite