Ana Ursachi: Calea spre purificarea sistemului justiţiar din Moldova o va deschide о nouă clasă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Ursachi IPN

Cunoscuta avocată Ana Ursachi consideră că pentru ca în Moldova să înceapă veritabile reforme în domeniul justiţiei se cere prezenţa unei majorităţi parlamentare pro-europene. Despre aceasta ea a declarat în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski.

Ana Ursachi a relatat că regimul edificat şi controlat în prezent de oligarhul fugar Vlad Plahorniuc este o moştenire grea, inclusiv în domeniul justiţiei, avându-se în vedere şi dosare de rezonanţă fabricate, şi cercul vicios al răspunderii colective, şi multe altele.

„Ţara are nevoie de o majoritate parlamentară integră, pro-europeană. Doar în cadrul unui asemenea aranjament vor putea fi adoptate legi care vor contribui începutului reformelor. Tot ce s-a numit până acum „reforme” poate fi luat în ghilimele fără ezitare, deoarece nu se bucură de credibilitate nici la cetăţenii Moldovei, nici la partenerii externi”, a menţionat avocata.

Apărătoarea drepturilor omului crede că activitatea procurolui general e sabotată în cadrul procuraturii, pentru ca cei care se fac vinovaţi de apariţia la comandă a unor dosare politice să poată evita răspunderea.

„În timpul regimului Plahotniuc şi după ce Dodon a intrat în regim de epuizare după anul 2019, în sistemul judiciar, de procurori şi de avocatură, au existat înalţi funcţionari care acum sabotează activitatea pe segmentul care le revine. Urmările activităţii persoanelor care î-l servesc pe Plahotniuc ne vor dăuna multă vreme, dacă nu vor fi luate măsuri de purificare a sistemului. Calea spre purificare o va trasa o nouă clasă politică, o nouă clasă în sistemul judiciar, o nouă clasă în procuratură, o nouă clasă în avocatură”, consideră Ana Ursachi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite