Ana Guţu, numită Secretar de Stat în Guvernul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Gutu

Profesorul universitar şi actualul vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Ana Guţu, a fost numită în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova de către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Despre aceasta a anunţat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Eugen Tomac, transmite IPN.

„Este un mesaj puternic pe care ţara noastră îl transmite românilor de peste Prut. Trebuie să-i mulţumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat şi a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esenţial în impulsionarea relaţiilor dintre cele două state cu trecut şi viitor comun”, a scris Eugen Tomac.

Într-un comentariu pe o reţea de socializare, Ana Guţu a declarat că acceptă funcţia „cu o deosebită onoare”. „Exprim ferma convingere – împreună cu toţi colegii din Guvernul şi Parlamentul României vom reuşi să contribuim la apropierea celor două maluri de Prut, prin cooperare eficientă, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a menţionat Ana Guţu.

În prezent, Ana Guţu este preşedintă la Institutului Superior de Studii Franceze, profesor asociat în Şcoala Doctorală de Studii de lingvistică romano-germanică şi literatură universală şi comparată a Universităţii de Stat din Moldova şi Membru Onorific pe viaţă al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din 2015. Este fondatoarea şi preşedinta Partidului politic Dreapta în perioada 2015-2017 şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

https://www.ipn.md/ro/ana-gutu-numita-secretar-de-stat-in-guvernul-de-7965_1070864.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite