Alexei Tulbure: Plahotniuc şi Filip pot să spună orice, însă aceste discursuri demagogice nu mai funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Alexei Tulbure a declarat că astăzi tot mai mulţi oameni pleacă din Republica Moldova, însă nu fiindcă mor de foame, ci pentru că se tem de fărădelege.

Alexei Tulbure e de părere că vom putea vorbi despre consolidarea forţelor democratice în vederea integrării europene, doar atunci când Vlad Plahotniuc va ajunge la închisoare.

„Lui Filip, cineva trebuie să îi spună că organismul social, comunitatea umană nu funcţionează acolo unde nu există dreptate, unde pedeapsa nu urmează după crimă. Dacă lumea vede că cineva fură şi ucide, însă lui nu i se întâmplă nimic, ei pur şi simplu fug din acel loc”, afirmă Tulbure.

În opinia sa, Guvernul de la Chişinău este nelegitim, iar moldovenii au un sistem inversat de valori, în care eroii noştri sunt tot felul de proxeneţi, raideri şi şarlatani.

„Într-o democraţie funcţională, orice guvernare, ca şi cea a lui Filip, care este susţinută de mai puţin de 10% din populaţia ţării, pur şi simplu în mod definitiv pleacă din politică, nu mai rămâne”, e subliniază expertul.

Alexei Tulbure a participat duminică, 7 august, la emisiunea „Punct şi de la capăt”, de la Radio Europa Liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite