Ştefan Gligor: Cu actuala guvernare nu există şanse pentru reforma justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Expertul în politici publice Ştefan Gligor consideră că actuala majoritate parlamentară, formată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat, nu oferă nicio şansă de realizare a reformei justiţiei. Potrivit lui, democraţii niciodată nu îşi vor dori o reformă adevărată a justiţiei, având în vedere că în timpul guvernării lor statul a fost declarat capturat, transmite IPN.

„Socialiştii, trădându-şi partenerii de coaliţie cu care s-au obligat să dezoligarhizeze statul de oameni concreţi care ocupau funcţii concrete în Parlament, trădându-şi susţinătorii, au creat împreună cu acei oameni de care intenţionau să scape statul o majoritate parlamentară şi Guvernul. Credeţi că democraţii vor face cu adevărat o reformă a justiţiei ca pe urmă să răspundă conform acesteia?”, s-a întrebat Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul TVC21.

În opinia expertului, o reformă reală a justiţiei poate fi efectuată doar după organizarea alegerilor parlamentare şi ele trebuie să fie anticipate. „Aceasta este singura noastră şansă de a desfăşura reforme reale. Noi vom putea aplica un pachet de reforme şi să dezoligarhizăm statul şi vom putea atrage la răspundere oamenii care au furat statul doar în cazul în care vom avea 55 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova ocupate de oameni incoruptibili”, a afirmat Ştefan Gligor.

Totodată, expertul susţine că democraţii nu-şi doresc acum alegeri anticipate pentru că în cazul unui nou scrutin nu ar obţine nicio treime din mandatele pe care le deţine în prezent.

https://www.ipn.md/ro/stefan-gligor-cu-actuala-majoritate-nu-exista-sanse-pentru-7965_1071250.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite