Şeful de la „Gazprom”, aşteptat la Chişinău. Igor Dodon: Această vizită va contribui la un dialog mult mai consistent dintre cele două ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Alexei Miller (gazprom) foto presedinte.md

Preşedintele „Gazprom”, Alexei Miller, este aşteptat la Chişinău pe 20-21 septembrie, la a II-a ediţie a Forumului Economic Moldo-Rus, dar şi la adunarea generală a acţionarilor „Moldovagaz” şi şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică.

Într-o postare pe Facebook, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a aflat într-o vizită de o zi la Moscova, menţionează că vizita lui Alexei Miller la Chişinău „va contribui la un dialog mult mai consistent dintre cele două ţări, în cele mai importante chestiuni ce ţin de economie şi energetică”.

La Moscova, Igor Dodon a discutat cu şeful de la Gazprom despre perspectivele de cooperare în sectorul energetic, în special despre condiţiile de livrare a gazului rusesc în Moldova şi măsurile necesare de luat pentru a evita creşterea preţului la gaze pentru consumatorii din Moldova.

De asemenea, potrivit şefului statului, au fost abordate aspecte privind încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova şi tranzitul lor pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 1 ianuarie 2020, dat fiind că contractele semnate în acest sens anterior de „Gazprom” şi „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite