Rusia ar putea interzice importul de produse din carne de porc din Moldova

Rusia ar putea interzice importul de produse din carne de porc din Moldova

Carnea din UE era afumată în Republica Moldova FOTO

Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar din Rusia (Rosselhoznadzor) a avertizat autorităţile de la Chişinău despre o potenţială introducere a unor interdicţii la importul de produse din carne de porc, dacă din Moldova va continua reexportul de astfel de produse

Ştiri pe aceeaşi temă

În legătură cu izbucnirea virusului pestei porcine africane în Lituania şi Polonia, Rosselhoznadzor a decis suspendarea importului de produse din carne din toate statele UE.

Totodată instituţia a avertizat şi Republica Moldova privind o posibilă interzicere a importului a produselor finite din carne de porc, din cauza cazurilor de reexport din UE“, a declarat Alexei Alexeenko, asistent al şefului Rosselihoznadzor.

Informaţia a fost confirmată de Ion Sula, directorul Agenţiei Naţionale privind Siguranţa Alimentelor (ANSA).

"Am fost informaţi de autorităţile ruse că s-a depistat că materia prima folosită la producerea cărnii afumate exportată de o firmă moldovenească în Rusia, era dintr-o ţară din UE. Vom ţine cont de aceste avertismente. În plus la Moscova se află deja o delegaţie moldovenească care va discuta cu autorităţile sanitare ruse această problemă“, a declarat Ion Sula.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: