Un magistrat din Orhei a fost demis. A vrut să plece onorabil din sistem, deşi avea mai multe „păcate“

Un magistrat din Orhei a fost demis. A vrut să plece onorabil din sistem, deşi avea mai multe „păcate“

Vasile Selevestru nu a fost lăsat să plece curat din sistem

La propunerea Colegiului Disciplinar, Consiliul Superior al Magistraturii l-a demis astăzi pe magistratul Vasile Selevestru de la Judecătoria Orhei pentru abateri disciplinare. Anterior, CSM a respins cererea de demisie a acestuia din proprie iniţiativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

CSM nu l-a lăsat să plece onorabil din sistem deoarece pe numele judecătorului au fost intentate mai multe proceduri disciplinare. Una dintre acestea a fost pornită după ce un inculpat a depus o petiţie la Centrului pentru Drepturile Omului, în care s-a plâns că magistratul tergiversează examinarea cazului său. Dosarul se afla în instanţa din Orhei de mai bine de un an, timp în care nu a avut loc nicio şedinţă de judecată. De asemenea, mandatul de arest preventiv al inculpatului a tot fost prelungit, acesta fiind deţinut în Penitenciarul numărul 17 din Rezina.

Pe 8 aprilie, CSM a admis cererile de demisie a 15 judecători, însă a respins-o pe cea depusă de Vasile Selevestru. În ultima perioadă, magistraţii părăsesc masiv sistemul. Unii au ajuns la vârsta de pensionare, alţii invocă volumul mare de muncă, dar sunt şi din cei care recunoscă că se simt constrânşi să plece din cauza luptei cu corupţia în justiţie, lansată de autorităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: