The best of Anastasia Lazariuc: „Acesta este rezultatul muncii mele de o viaţă“

The best of Anastasia Lazariuc: „Acesta este rezultatul muncii mele
de o viaţă“

Anastasia Lazariuc şi-a prezentat dublul CD „The best of“ la Chişinău FOTO: Tudor Iovu

Anastasia Lazariuc a adunat cele mai frumoase cântece din repertoriul său în două CD-uri audio, incluse între coperţile unei cărţi cu date biografice şi poze inedite din arhiva personală.

Ştiri pe aceeaşi temă

La lansarea de la Chişinău, îndrăgita artistă a mărturisit că şi-a dorit de multă vreme să adune într-un album cele mai bune piese din repertoriul său, dar, pentru că s-au dovedit a fi foarte multe, au ieşit două. Discurile conţin şlagăre de altădată, precum „Seară albastră“, „Ca prima oară“, „Ultima oră“, „Fuga“ sau „Orice femeie e frumoasă“, dar şi unele mai noi, cum ar fi „Satele Moldovei mele“, interpretat împreună cu formaţia Akord. Proiectul a fost pentru cântăreaţa din Basarabia şi un prilej de a imortaliza creaţia compozitorilor şi textierilor care nu mai sunt în viaţă: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Leonida Lari, Ion Aldea Teodorovici, Mircea Guţu.

Ar putea să scrie o carte de memorii

„Pe parcursul vieţii mele, am avut norocul de a mă intersecta cu poeţi şi compozitori foarte talentaţi. Chiar a fost un noroc, pentru că eram o ilustră necunoscută, o tânără începătoare atunci când acei oameni talentaţi mi-au încredinţat lucrările lor. Unele dintre ele au rămas destul de populare şi de dorite chiar şi după ce-au trecut 30 de ani, dovadă că au o valoare inestimabilă“, a declarat Anastasia Lazariuc.

Dublul CD „The best of“ vine la pachet cu o cărţulie ce conţine date biografice, fragmente din interviuri, declaraţii ale colegilor de breaslă şi poze din arhiva personală. Printre altele, Anastasia Lazariuc vorbeşte în paginile acestei broşuri despre mama sa, de la care a moştenit darul de a cânta, despre tatăl pe care l-a pierdut la vârsta de 14 ani, primii paşi din carieră făcuţi la şcoala din Băcioi, succesul care a copleşit-o mai târziu, plecarea în România şi cea mai mare realizare a sa – copiii, Andrei şi Ileana. „Este viaţa mea, cu bune cu rele, aşa cum a fost, şi am dezvăluit-o cu drag“, a spus artista, care nu exclude că îşi va înşira cândva memoriile într-o adevărată carte.

A devenit celebră peste noapte, în 1977, în preajma Revelionului. Era la maternitate cu fiul său, când a fost chemată la televiziune să înregistreze cântecul „Seară albastră“, semnat de Ion Aldea Teodorovici. „Niciodată n-o să-mi explic de ce această piesă a devenit cunoscută, pentru că atunci mi s-a părut banală. A doua zi după difuzare, m-am trezit celebră, toată lumea îmi spunea «stea polară». Probabil, piesa şi-a găsit interpretul. Foarte mult contează când trei lucruri se regăsesc: cântăreţul, melodia şi textul. Poate fi o piesă foarte bună, dar să nu i se potrivească. E ca o haină care nu-ţi stă bine, chiar dacă e modernă. Ion a fost cel mai potrivit pentru stilul meu de a cânta“, a povestit Anastasia Lazariuc.

În atenţia publicului, dar nu cu orice preţ

Recunoaşte că face mai greu faţă concurenţei acum, când oricine poate deveni vedetă cu ajutorul tehnicii performante şi fiind promovat zi şi noapte la radio şi TV. Deşi astăzi pe piaţă se cere mai mult ritm şi mai puţină esenţă în text, îşi alege în continuare cu grijă repertoriul, care include preponderent piese lirice.

„Casele de producţie spun că oamenii au nevoie de muzică de discotecă pentru că, în vâltoarea vremurilor grăbite pe care le trăim, lumea nu mai are timp să pătrundă, vrea să se distreze după toate problemele cotidiene şi caută ceva mai uşor. Bineînţeles că nu poate exista doar acest gen de muzică pentru că oamenii nu sunt roboţi şi au şi momente de nostalgie. Viaţa nu e doar un drum neted“, a explicat artista.  

La insistenţa jurnaliştilor, Anastasia Lazariuc a mai dezvăluit că inima sa este liberă în prezent, dar că se simte foarte bine aşa, deoarece „s-a împăcat cu ideea că Dumnezeu nu ţi le poate da pe toate“.

În concert la Chişinău

Dublul CD conţine 41 de piese, a fost scos în o mie de exemplare şi va fi pus în vânzare la concertul artistei care va avea loc pe 8 mai, la Palatul Naţional, numit „Destin“. Acesta este titlul unei piese pe versurile Leonidei Lari şi pe muzica Dariei Radu. Anastasia Lazariuc va fi acompaniată de Angry Band şi îi va avea ca invitaţi pe Iurie Sadovnic, Cristi Aldea Teodorovici şi trupa Akord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările