Soluţia Primăriei Chişinău pentru reparaţia curţilor de bloc: 70% Primăria şi 30% locatarii

Soluţia Primăriei Chişinău pentru reparaţia curţilor de bloc: 70% Primăria şi 30% locatarii

Începând cu anul viitor, pentru lucrările de reparaţie şi modernizare a curţilor de bloc din capitală urmează a fi implementat conceptul 70% la 30%. Mai exact, 70% din investiţii urmează să vină din partea municipalităţii, iar 30% – din partea locatarilor. Subiectul a fost discutat la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Vitalie Mihalache, şef interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, a declarat că se efectuează un volum enorm de lucrări în curţi. În total, sunt reparate şi modernizate 27 de curţi de bloc. Antreprenorul care execută lucrările a admis întârzieri, din cauză că pe piaţă nu erau materialele necesare, dar problema a fost depăşită.

Responsabilul a declarat că există cazuri în care, chiar locatarii sunt cei care refuză ca în curţile de bloc unde locuiesc să fie efectuate lucrări, deşi acestea se fac din banii municipalităţii.

Primarul Ion Ceban a declarat că nu trebuie impus nimeni. Şi aceasta pentru că există numeroase solicitări pentru efectuarea a lucrărilor de reparaţie şi modernizare în curţi.

Potrivit lui, pentru anul viitor este necesar să fie regândit conceptul de reparaţie a curţilor. Mai exact, aceste lucrări să fie efectuate cu implicarea financiară a locatarilor în proporţie de 30%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările