Siegfried Mureşan: Primele doze de vaccin din partea României ar putea ajunge în R. Moldova chiar în această săptămână

Siegfried Mureşan: Primele doze de vaccin din partea României ar putea ajunge în R. Moldova chiar în această săptămână

Europarlamentarul roman, Siegfried Mureşan, anunţă că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chişinău chiar în această săptămână, notează IPN.

“România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiţii foarte stricte, la -80 de grade şi acum a venit şi cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai uşoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova, de îndată ce se vor finaliza toate formalităţile, primele doze. Eu cred că vor veni chiar în această săptămână”, a anunţat Siegfried Mureşan în timpul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Potrivit europarlamentarului român, în prezent, au loc negocieri între statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât Republica Moldova şi celelalte state membre ale Parteneriatului Estic să beneficieze de vaccin pentru imunizarea medicilor din spitalele cu profil COVID-19.

“Se lucrează la un plan prin care UE să doneze Republicii Moldova şi ţărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor. Până Uniunea Europeană se pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România”, a declarat Siegfried Mureşan.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat acum o săptămână planul naţional de imunizare anti-COVID-19. Potrivit documentului, în prima etapă vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical şi personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistenţă socială. Etapa a doua prevede vaccinarea adulţilor cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidităţi, angajaţilor structurilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populaţia generală, indiferent de vârstă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările