Rep. Moldova. Poliţiştii reţinuţi pentru contrabandă cu mărfuri, cercetaţi şi pentru trafic cu heroină

Rep. Moldova. Poliţiştii reţinuţi pentru contrabandă cu mărfuri, cercetaţi şi pentru trafic cu heroină

FOTO simbol Sursa IPN

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, reţinuţi recent pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane lei, aduse de la piaţa „KM7” din Odesa, sunt cercetaţi şi pentru trafic de droguri, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale precizează că expertiza a arătat că substanţa solidă, cu aspect de praf, identificată în cadrul percheziţiilor, este heroină. Pe piaţa neagră, costul acesteia s-ar ridica la aproximativ 200 mii de lei. După documentarea efectuată timp de nouă luni de către Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, sub conducerea PCCOCS, s-a stabilit că mărfurile de larg consum erau introduse în R. Moldova prin regiunea transnistreană şi depozitate în localităţile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alţi membri ai grupării, care le transportau pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuţelor de înmatriculare false şi prin eludarea posturilor vamale interne de control. Pe acest caz au fost reţinute trei persoane, printre care şi doi poliţişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările