PROTEST: Câteva zeci de infirmiere au ieşit azi dimineaţă la protest în faţa Spitalului Clinic Republican din Chişinău

PROTEST: Câteva zeci de infirmiere au ieşit azi dimineaţă la protest în faţa Spitalului Clinic Republican din Chişinău

Infirmierele de la Spitalul Clinic Republican cer plata salariilor restante FOTO: ADEVĂRUL

Angajatele sunt revoltate de faptul că deja de două luni nu li se achită salariile şi pentru că au fost transferate să muncească pentru o firmă privată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de câteva zeci de infirmiere de la Spitalul Clinic Republican au blocat azi dimineaţa intrarea în instituţie în semn de protest contra întârzierii cu două luni a plăţii salariilor.

Protestatarele au declarat că au fost impuse de administraţie să accepte să treacă cu munca la firma privată "Pur", care acum nu le achită salariile.

Andrei Usatâi, ministrul Sănătăţii şi directorul suspendat al Spitalului Republican, afirmă că nu este înţeles corect de ingfirmiere. "Curăţenia din spitale nu are nicio treabă cu medicina de aceea am propus ca acest serviciu să fie transmis unei firme private. Am vrut să fac reforme dar dacă cele 300 de femei nu m-au înţeles voi reveni la decizie", a declarat el.

Şi ieri infirmierile au protestat să s-au certat cu administraţia spitalului. Ele spun că nu au fost întrebate atunci când au fost transferate la particular.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: