Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru 20% din populaţia R. Moldova

Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru 20% din populaţia R. Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Simon Springett, coordonator Rezident ONU în Moldova, şi Igor Pokanevych, şeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Moldova, pentru a face un schimb de opinii privind acţiunile recomandate cu scopul de a diminua evoluţia numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discuţiile au vizat şi achiziţionarea vaccinului anti-Covid-19. Prim-ministrul s-a informat despre perioada când acesta ar putea ajunge în ţara noastră, în ce cantităţi şi care sunt etapele necesare de parcurs pentru achiziţionarea vaccinului.

Şeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Moldova a declarat că în câteva săptămâni va dispune de informaţii concrete la acest capitol, iar la moment se examinează lista producătorilor de vaccinuri. Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca 20% din populaţia Republicii Moldova.

„Avem nevoie de un plan de comunicare şi informare a societăţii privind aspectele importante pe care trebuie să le cunoască privind vaccinarea anti-Covid. Vom avea nevoie de suportul OMS la acest capitol”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu a făcut o analiză a situaţiei pandemice din ţară şi a remarcat că Republica Moldova ajunge la bilanţul de peste 100 mii de persoane infectate cu noul virus. „Vrem să vedem ce măsuri mai putem întreprinde pentru a stabiliza situaţia pandemică. Lucrăm acum asupra elaborării unei liste cu acţiuni privind gestionarea situaţiei epidemiologice. Vineri, 27 noiembrie, o vom aproba în cadrul Şedinţei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică şi vom lua deciziile respective”, a spus Ion Chicu.

Premierul a precizat că autorităţile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităţilor sistemului medical, însă este îngrijorat de tendinţa alarmantă de infectare.

Igor Pokanevych a asigurat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică şi echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare necesare în lupta cu COVID-19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările