Premierul Iurie Leancă şi-a luat o oală pentru sarmale de la târgul olarilor de la Hogineşti, Călăraşi

Premierul Iurie Leancă şi-a luat o oală pentru sarmale de la târgul olarilor de la Hogineşti, Călăraşi

Premierul Iurie Leancă, la târgul olarilor. FOTOGRAFII Gov.md

Pe lângă vasul pentru sarmale, şeful Guvernului a cumpărat o catrinţă, câteva vaze, o maşinută de lemn. De asemenea, i-a făcut cadou unei fetiţe de şase ani lucrare din argilă „Clopoţeii de vânt“ cu tot cu autograf.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a spus că festivalurile de tipul celui de la Hogineşti ne plasează în circuitul de valori europene.

„Sunt convins că prin astfel de festivaluri valoarea satului va creşte. Îmi doresc ca la ediţia a cincea să facem astfel încât drumul de acces în localitate să fie unul european, aşa cum îşi doreşte şi satul Hogineşti – să devină un sat european”, a declarat Iurie Leancă.

Şeful Executivului a vizitat mai întâi muzeul unde sunt adunate colecţiile din ultimii 100 de ani ai dinastiei Gonceari, a ţinut un discurs în faţa celor veniţi la festival după care a mers pe la standuri şi a discutat cu participanţii, dar şi cu vizitatorii.

Târgului Internaţional al Olarilor a ajuns la cea de-a patra ediţie. În acest an, evenimentul a adunat aproape 60 de meşteri populari, olari şi ceramişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: