Peste o mie de curse auto din Republica Moldova vor fi suspendate miercuri din cauza grevei transportatorilor

Peste o mie de curse auto din Republica Moldova vor fi suspendate miercuri din cauza grevei transportatorilor

FOTO IPN

Peste o mie de curse auto vor fi suspendate, iar unităţile de transport vor staţiona în localităţi miercuri, 11 decembrie. Acţiunea are loc în semn de protest faţă de refuzul Ministerului Economiei şi Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile de transport, transmite IPN.

Potrivit unui anunţ al preşedintelui Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, 400 de unităţi de transport vor fi parcate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 10.00.

Acum două luni, transportatorii au suspendat 600 de curse, motivând greva prin refuzul MEI de a majora tarifele. Executivul a transmis atunci că pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri, şi doar după îndeplinirea acestor condiţii se va putea discuta ajustarea tarifelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: