O nouă ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret

O nouă ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret

În perioada 19-22 aprilie, la „Moldexpo”, se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. Evenimentul le oferă vizitatorilor posibilitatea să cunoască mai multe edituri din ţară şi de peste hotare, să afle despre noi titluri de carte, să participe la discuţii cu scriitorii, la ateliere de creaţie şi concursuri şi, nu în ultimul rând, să procure cărţi la preţuri reduse, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, la ediţia din anul curent vor fi prezente circa 150 de edituri şi distribuitori de carte din nouă ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Lituania, Rusia, Polonia şi Ucraina.
 
Deschiderea oficială a Salonului va avea loc pe 19 aprilie, la ora 10.00. Joi, vineri şi sâmbătă programul este între orele 09.00 şi 18.00, iar duminică – de la 09.00 până la 16.00.
 
Cartea-surpriză care va fi oferită gratuit copiilor-vizitatori este „Poezii mici de crescut mare”, de Vasile Romanciuc. Pe parcursul evenimentului vor fi lansate circa 80 de titluri de carte.
 
Pe lângă standurile editurilor şi distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expoziţiile: „Centenarul Unirii Basarabiei cu Ţara” a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău; „Din străbuni am moştenit” a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” şi „Cărţile adună prietenii”, care va include cărţile scriitorilor din România, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.
 
După inaugurarea Salonului, pe 19 aprilie, la ora 11.00, Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, va citi copiilor două poveşti japoneze şi va discuta cu ei despre rolul cărţii în viaţa sa.
 
În cadrul Salonului va avea loc premierea câştigătorilor concursului „Noi aventuri ale personajelor preferate în benzi desenate”, organizat în memoria Alexandrinei Rusu. La concurs au fost prezentate 45 de lucrări.
 
Pe parcursul zilelor de 19-21 aprilie, la standul Secţiei Naţionale IBBY a Bibliotecii „Ion Creangă”, se va desfăşura concursul de lectură „Cine citeşte se-mbogăţeşte”. Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii va organiza atelierul pentru copii de 3-6 ani „Reguli de siguranţă” şi atelierul pentru părinţi „Sentimente de părinte – cum le stăpânim”.
 
În cadrul Salonului va avea loc Conferinţa Internaţională cu tema: „Biblioteca şi lectura copiilor: provocări actuale” şi Panelul de discuţii cu tema: „Literatura şi cartea pentru copii în lumea modernă”, la care vor participa bibliotecari, scriitori, cercetători literari din Republica Moldova, România, Suedia, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.
 
Festivitatea de premiere a laureaţilor Salonului va avea loc la 22 aprilie, ora 12.00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: